Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2,5 dl meleg méz
10 dkg vaj
50 dkg liszt
1 egész tojás
2 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna

Fűszerek:

fahéj
szegfűszeg

Díszítéshez:

25 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A meleg mézben feloldjuk a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet és a fűszereket.
Jól összedolgozzuk.
Fóliába csomagolva minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Majd 3 mm vékonyra nyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.
Gőzfürdő felett a különálló tojásfehérjéből habot verünk, majd apránként hozzákeverjük az átszitált porcukrot.
Addig keverjük gőz fölött, míg jó kemény habot nem kapunk.(Csak azzal lehet szépen díszíteni.)
A masszát egy nyomózsákba töltjük, ezzel díszítjük a formákat.

Tálalás

Kb. 60-80 db

Tárolás

Hűvös helyen (kamrában) vagy pléh dobozban.

Alternatív elkészítés

A mézeskalácsnak számtalan receptje létezik, fő összetevői a liszt, porcukor, méz, tojás.
Az összetevőket összekeverik, a tésztát átgyúrják, hűvös helyen pihentetik, kilapítják, majd formázzák. A tészta jól alakítható, ám melegen ragacsossá válik.
Mézeskalács Mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!