Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém

Banános bodzakrém

Hozzávalók:

10 nagyobb bodzavirág
0,5 l tej
3 evőkanál étkezési keményítő
4 kanál nyírfacukor
fél citrom lereszelt héja
pár összeaprított citromfű és mentalevél
fél mokkáskanál zöld kardamompor
1 mokkáskanál vanília őrlemény
1 banán
1 evőkanál natúr joghurt

A palacsinta hozzávalói:

20 dkg lisztté őrölt zabpehely
10 dkg örölt lenmag
10 dkg őrölt hajdina
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
6 db tojás
3 dl tej
5 dl szénsavas ásványvíz
1 mokkáskanál vanília őrlemény
fél citrom lereszelt héja
0,5 dl étolaj
5 leszárazott bodzavirág

A túrókrém:

Hozzávalók:

0,5 kg túró
2 evőkanál sovány tejföl
1 evőkanál méz
2 evőkanál nyírfacukor
1 kiscsokor citromfű, felaprítva
pár levél menta
1 kávéskanál zöld kardamom por
1 mokkáskanál őrölt vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Palacsinta:
A bodzavirág kivételével az összes hozzávalót palacsintamasszává keverjük. Állni hagyjuk kb. 30 percet, hogy a lenmag tehesse a dolgát, megduzzadjon a masszában. Ezután belekeverjük a szárairól leszedegetett virágokat.
Nem túl nagy palacsintákat sütünk belőle.
A puding:
Előző este beáztatjuk a tejbe a bodzavirágokat. Másnap leszűrjük. Én jól ki is nyomkodtam a kezeimmel.
A bodzás tejből, a cukorból és a keményítőből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.
Amikor már hideg, egy villa segítségével összekeverjük a fűszerekkel, a banánnal és a joghurttal, nem teljesen simára.
A túró:
A hozzávalókat egy villa segítségével összekeverjük.

Alternatív elkészítés

Aki még csak fehérlisztből készült palacsintát evett, ne ugyanarra az ízvilágra számítson. Összehasonlítgatni sem érdemes, de kipróbálni mindenképp, hiszen sokkal értékesebb táplálék (nincs most kedvem írogatni az élettani hatásokról), és ha már bűnözünk, legalább ezzel tegyük! :)

Gyerekkoromban imádtam a túrós palacsintát, anya vaníliásra csinálta, nagyi fahéjasra, mindketten nyers tojással készítették. Én ezt nem merem, valami mással szoktam a krémes állagot elérni. Ezúttal sovány tejfölt használtam. Aki édesen szereti a túrókrémet, növelje a hozzáadott méz vagy cukor mennyiségét, mert ez így nem túlságosan édes, de mi így szeretjük.
Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!