Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karamell-nugátos csigák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karamell-nugátos csigák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Muffinok , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

12 darabhoz

Muffin formához

  • 12 db muffin papír

Töltelékhez

  • 150 g aprított mandula
  • 50 g cukor
  • 50 ml habtejszín

Tésztához

Ezen kívül

  • 100 g mogyorókrém (pl. Nutella)

Elkészítés

Elkészítés:

A muffin papírokat a formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A mandulát serpenyőben közepes hőfokon kevergetés közben megpirítjuk. A cukrot összekeverjük a mandulával, és amikor a cukor már világosbarna és megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, majd krémes masszává keverjük, kissé felfőzzük. A tölteléket átöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk.

Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A kihűlt töltelékbe belekeverjük a mogyorókrémet.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk és téglalap alakúra (kb. 35x40 cm) nyújtjuk.

A tölteléket egyenletesen elkenjük rajta. A tésztalapot az egyik oldalról feltekerjük. A tekercset kb. 12 darab egyforma vastag szeletre vágjuk, majd az elvágott felével felfelé a muffin formába tesszük. A muffin formát rácson a sütő alsó felébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A süteményt a muffin papírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni akár langyosan is fogyaszthatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mandula helyett tetszés szerint használhatunk mogyorót, vagy diót is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!