Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtés-csokis piskótatekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Körtés-csokis piskótatekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • 50 g étcsokoládé

Elkészítés

Előkészítés

A mandulaforgácsot egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk. A csokoládét durva darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk, amíg csaknem újra szilárd állagú lesz. A körtét meghámozzuk és két fél körtét félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton a masszához keverjük. A tésztát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk és a mandulaforgács ¾ részével meghintjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A piskótát a tepsiből óvatosan egy darab sütőpapírra borítjuk és sütőpapírostul hagyjuk kihűlni.

A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk a piskótáról. A töltelékhez a tejszín felét habosra verjük, a kihűlt csokoládét hozzáadjuk és a krémet a piskótán egyenletesen elsimítjuk. A körteszeleteket a krémen egyenletesen elosztjuk, az utolsó 2-3 cm-re nem rakunk körtét. A tejszín másik felét vanillincukor és a habfixáló hozzáadásával habosra verjük, majd a körteszeletekre simítjuk. A piskótalapot a hosszabbik oldalától indítva feltekerjük. A süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítéshez a csokoládét durva darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk, és a piskótatekercsre csurgatjuk. Ízlés szerint még tejszínhabbal, a félretett körtével és mandulaforgáccsal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A töltelékhez konzervgyümölcsöt is használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!