Sütőtökös pite
Hozzávalók
Sütőtökös pite
A tölteléknél:
A tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.
Tárolás
Alternatív elkészítés
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.
Sütőtökös pite
Hozzávalók
Sütőtökös pite
A tölteléknél:
A tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.
Tárolás
Alternatív elkészítés
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?