Gesztenyés-kekszes szelet
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.
Tálalás
Tárolás
Gesztenyés-kekszes szelet
Hozzávalók
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?