Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés-kekszes szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 ek liszt
4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. víz

Krémhez:

3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Töltelékhez:

1 csomag gesztenyemassza
4 ek. baracklekvár
50 dkg háztartási keksz
3 dl tej
2 tk. rumaroma

Tetejére:

18 dkg étcsokoládé
2 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*33 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.

Tálalás

16 szelet sütemény.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Gesztenyés-kekszes szelet Gesztenyés-kekszes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!