Egyszerű zserbó szelet
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a tésztát:
A lisztet, cukrot, sütőport és sót a margarinnal elporlasztjuk.
Majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejet, és kemény tésztává gyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és elkezdjük a rétegezést. Az alsó tésztát megkenjük lekvárral és a töltelék felét elegyengetjük rajta, majd rátesszük a második adag tésztát és a rétegezést megismételjük, majd az utolsó tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben a töltelék ki ne folyjon.
Villával megszurkáljuk és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a mázat.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a süti tetejére csurgatjuk.
Egyszerű zserbó szelet
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a tésztát:
A lisztet, cukrot, sütőport és sót a margarinnal elporlasztjuk.
Majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejet, és kemény tésztává gyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és elkezdjük a rétegezést. Az alsó tésztát megkenjük lekvárral és a töltelék felét elegyengetjük rajta, majd rátesszük a második adag tésztát és a rétegezést megismételjük, majd az utolsó tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben a töltelék ki ne folyjon.
Villával megszurkáljuk és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a mázat.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a süti tetejére csurgatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?