Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű zserbó szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1 egész tojás
5 dkg cukor
20 dkg Rama
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi só

Töltelék:

25-35 dkg darált dió (Ízlés szerint)
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg savanykás sárgabarack lekvár

Máz:

2 tábla étcsoki
10 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk és félretesszük.
Elkészítjük a tésztát:
A lisztet, cukrot, sütőport és sót a margarinnal elporlasztjuk.
Majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejet, és kemény tésztává gyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és elkezdjük a rétegezést. Az alsó tésztát megkenjük lekvárral és a töltelék felét elegyengetjük rajta, majd rátesszük a második adag tésztát és a rétegezést megismételjük, majd az utolsó tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben a töltelék ki ne folyjon.
Villával megszurkáljuk és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a mázat.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a süti tetejére csurgatjuk.
Egyszerű zserbó szelet Egyszerű zserbó szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!