Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gerbeaud

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő

Töltelék:

12 dkg darált dió
12 dkg cukor
20 dkg lekvár

Bevonat:

4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 evőkanál tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, cukrot, tojást, csipetnyi sütőport, sót és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlemez széléig, mert a sütésnél és kelésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megkenjük lekvárral és meghintjük darált dió és cukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot és ugyanígy megtöltjük. Erre kerül az utolsó lap.
A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A süteményt körülbelül 15 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
A kihűlt süteményt kakaós mázzal bevonjuk. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.
Gerbeaud

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!