Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos meggyes bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
1 db tojássárgája
0,5 dkg só
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1,5 dl tej

Töltelék:

0,5 kg mák
30 dkg cukor
5 dkg méz
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 dkg fahéj
1,5 dl víz

Valamint:

20 dkg meggylekvár (gyümölcs darabos)

Kenéshez:

2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

500 g-os bejglihez 300 g tésztát és 280 g tölteléket veszünk.
250 g-oshoz 200 g tésztát és 180 g tölteléket!

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, s egy krátert képzünk a közepébe. Az élesztőt feloldjuk a hideg tej felében és a mélyedés közepébe öntjük. A maradék tejbe kerül a porcukor, a só és a tojássárgája, ezt is a kráterbe öntjük. Gyors mozdulatokkal begyúrjuk a tésztát, 3 részre osztjuk és hűtőben pihentetjük 20 percig.
Közben a töltelékhez valókat a mák kivételével lábosba tesszük és felforraljuk, majd ráöntjük a mákra és elkeverjük, 280 g-os darabokat mérünk belőle.
A tésztákat egyesével téglalap alakúra kinyújtjuk, a töltelékeket is hasonló méretűre alakítjuk, a töltelék alsó felébe (ahol a tekerést elkezdjük) meggylekvárt teszünk. A két rövidebb oldalát behajtjuk, valamint a tetejét is és szorosan feltekerjük. Lekenjük tojássárgájával hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen rászáradni. Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten szárítjuk.
Sütés előtt megszurkáljuk az oldalukat.
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük!
Mákos meggyes bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!