Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csörögefánk

lexy1023 receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/2974-lexy1023
Csörögefánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek rum
  • csipetnyi só
lexy1023 lexy1023 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi alapanyagot hozzá dolgozva összegyúrjuk.
Kb. fél órát pihenni hagyjuk.
Majd kinyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágjuk, a közepüket bemetsszük, és a két végét keresztülhúzzuk a vágáson.
Forró olajba megsütjük, ügyelve arra, hogy ami a deszkán felül volt az olajba az legyen alul, mert így nem nyílik szét.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.10.30. | 20:47

Igazán jól bevált régi régi recept,de még most is megállja a helyét!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!