Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kőttes palacsinta

Cirmicica55 receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/23660-cirmicica55
Kőttes palacsinta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták
Másodlagos kategória: Fánkfélék

Hozzávalók

Tésztához

  • 1 evőkanál cukor
  • 2, 5 dkg friss élesztő
  • 1db tojás
  • 1/2 kg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 4 dl tej

Sütéshez

  • 4 dl olaj
Cirmicica55 Cirmicica55 receptje

Elkészítés

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk.
Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojást, a sót, és belereszeljük a citrom héját. A megmaradt langyos tejet fokozatosan adjuk a tésztához mindaddig, amíg puhább, lágy tésztát kapunk.
Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, egy óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát hat részre osztjuk, gömbölyű bucikká formáljuk és lisztezett felületen 15-20 percig kelni hagyjuk.
Közben az olajat és a zsírt magas falú edényben felforrósítjuk. A megkelt tésztát kezünkkel laposabb korongokká húzzuk szét úgy, hogy a közepük vékonyabb, a szélük vastagabb legyen. Forró zsiradékba tesszük és egy villával a közepüket kilyukasztjuk.
A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, esetleg lekvárral tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!