Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas koszorú

kistádé receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/8619-kistade
Fahéjas koszorú
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Töltelék

  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. fahéj
kistádé kistádé receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, majd a liszthez és sóhoz adjuk. Összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük.
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.

Tálalás

Ez egy közepes méretű koszorú, 12-13 szeletke.

Tárolás

Tárolásig sajnos nem jutott el. :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon egyszerű, először számomra is bonyolultnak tűnt a formázás miatt is, és mert még kelt tésztát nem csináltam egyedül. És egyszerűen isteni finom, eddig kétszer készítettem. A recept a netről van, nem saját.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!