Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmasajt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmasajt

3-4 kg birsalma
cukor mennyisége attól függ, hogy mennyi lepasszírozott tiszta gyümölcs súlya 80 dkg- 1 kg, kilónként.
Dióbél tetszőleges mennyiségű
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A birsalmákat megmossuk jó alaposan, majd felvágjuk és éppen csak a magházát távolítjuk el, majd felkockázzuk és feltesszük vízzel főzni, ha megpuhult lepasszírozzuk kézi passzírozón. Amennyi a tiszta súlya attól függően, hogy mennyire volt érett 80 dkg vagy 1 kg cukrot adunk hozzá és újra felfőzzük. Forrástól számítva 1 órát főzzük állandóan kevergetve. Kistányért vízzel kiöblítünk és kiveszünk a masszából egy keveset, ha már nem folyik szét, akkor jó. Ekkor hozzákeverjük a dióbelet és hideg vízzel kiöblített tányérokra tesszük. 1 napot így hagyjuk száradni, majd kivesszük a tányérokból és tovább szárítjuk, majd szellős helyen tároljuk.

Tálalás

Sokáig eláll, nagyon finom téli csemege.
Birsalmasajt Birsalmasajt Birsalmasajt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!