Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Angol citromkrém (Lemon Curd)

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Angol citromkrém (Lemon Curd)

2 tojás
10 dkg cukor (nádcukor vagy nyírfacukor)
2-3 citrom (attól függ mennyi leve van)
5 dkg vaj
1 teáskanál keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy fazekat félig töltünk vízzel, ehhez keresünk egy fém tálat /edényt, ami illeszkedik a tetejére. A vizet felforraljuk. A forró víz felett készítjük majd a krémet.
A citromokat, ha nem bio-citrom, akkor először szódabikarbónás vízben áztassuk fél órát majd jól mossuk le.
A citromok héját lereszeljük, a citromok levét kifacsarjuk, leszűrjük és 1 dl kimérünk belőle. Ennyi kell a krémhez.

Elkészítés

A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat majd a vízfürdő felett folyamatos keverés közben melegítjük, mikor kezd habos lenni a tojás és elolvadt a cukor hozzáadjuk az 1 dl citromlét, keverjük folyamatosan. Addig melegítjük, míg kezd besűrűsödni, ekkor a kockákra vágott hideg vajat is hozzáadjuk, addig keverjük, míg el nem olvad a vaj és sűrű fényes krémet nem kapunk. (kb. 2 perc) Ekkor levesszük a vízfürdőről és üvegbe töltjük vagy akár előre kisütött pitetésztára kanalazzuk.

Tálalás

1 kis üveg (kb. 3 dl)

Tárolás

Hűtőben 4-5 napig eláll.

Alternatív elkészítés

Angliában hasonlóan a lekvárhoz fogyasztják. Reggelire péksütire kenve vagy akár kekszhez mártogatósnak, de süteményekhez is jól használható. Egyszerre kisebb mennyiséget érdemes készíteni, mert nem áll el sokáig. Narancsos változatban is készíthető.
Angol citromkrém (Lemon Curd) Angol citromkrém (Lemon Curd) Angol citromkrém (Lemon Curd)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!