Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos mangó-mousse

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

  • 1 darab mangó (előkészítve kb. 200 g)
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 125 g étkezési túró (20% zsírtartalommal)
  • 200 ml frissen facsart narancslé (lehet 100%-os is)
  • 1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin

A karamellizált ananászhoz

  • kb. ½ ananász
  • 1 ½ ek cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, leválasztjuk a magjáról, és keverőtálban pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük. A pürét elkeverjük a citromlével, a cukorral, a vanillincukorral és a túróval. A zselatint egy edénybe tesszük, majd a narancslevet ráöntjük.

Elkészítés:

A narancslébe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). A forró öntetet belekeverjük a mangós-túrós masszába, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. A desszertet poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!