Csemegeuborkás virslitorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
A virslit karikázzuk fel.
A hagymát vágjuk össze.
A csemegeuborkát vágjuk apróra.
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára kavarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen.
Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C 30-35 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Csemegeuborkás virslitorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A virslit karikázzuk fel.
A hagymát vágjuk össze.
A csemegeuborkát vágjuk apróra.
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára kavarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen.
Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C 30-35 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
2018. April. 05. 21:20
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?