Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csemegeuborkás virslitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg finomliszt
0,5 tk só
15 dkg margarin
1 tojás
1-2 ek hideg víz

Töltelékhez:

10 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma (közepes)
2,5 dl tejföl
2 tojás
0,5 tk ételízesítő por
0,5 tk őrölt fehér bors
1 tk szárított petrezselyem
3 pár virsli
20 dkg csemegeuborka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő.
A virslit karikázzuk fel.
A hagymát vágjuk össze.
A csemegeuborkát vágjuk apróra.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára kavarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen.
Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C 30-35 percig sütjük.

Tálalás

Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Nekem a virsli egy kicsit megpirult a tetején, ezzel vigyázni kell.
Csemegeuborkás virslitorta

Hozzászólások

huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2018. April. 05. 21:20
Nagyon jó ötlet! Nem kell kicsi elősütni a tésztát , nem áztatja el a töltelék? A magam részéről az ételízesítőt kihagynám -kivéve ha minden mentes-. Ki fogom próbálni.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!