Lahmacun
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Darált húsos szószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, és a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Darált húsos szósz:
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, és mindkettőt kis darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdet és a hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a paprikát, majd kb. 5 perc alatt közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és folyamatos keverés közben addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a fűszereket, majd 1 perc elteltével a darabolt paradicsomot is és lassú tűzön addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Főzés után belekeverjük a tejfölt.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd 6 egyforma méretű adagra osztjuk. Egyenként golyókat formázunk belőle, és letakarva szobahőmérsékleten még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztadarabokat egyenként laposra nyomkodjuk, majd lisztezett felületen lepénnyé nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A darálthúsos szószt egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a 6 lepényen, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Lahmacun lepény sós sütemény, melyet ízlés szerint salátával, petrezselyemmel és friss kecskesajttal megszórjva tálalunk.
Tipp:
Lahmacun
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Darált húsos szószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, és a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Darált húsos szósz:
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, és mindkettőt kis darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdet és a hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a paprikát, majd kb. 5 perc alatt közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és folyamatos keverés közben addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a fűszereket, majd 1 perc elteltével a darabolt paradicsomot is és lassú tűzön addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Főzés után belekeverjük a tejfölt.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd 6 egyforma méretű adagra osztjuk. Egyenként golyókat formázunk belőle, és letakarva szobahőmérsékleten még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztadarabokat egyenként laposra nyomkodjuk, majd lisztezett felületen lepénnyé nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A darálthúsos szószt egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a 6 lepényen, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Lahmacun lepény sós sütemény, melyet ízlés szerint salátával, petrezselyemmel és friss kecskesajttal megszórjva tálalunk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?