Sajtos virágok
Hozzávalók
Sajtos virágok
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Ezután hozzáadjuk a tojást, 1,5 ek. olajat, sót és a maradék lisztet, összegyúrjuk és meleg helyen 40-50 percig duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 7 egyforma darabra vágjuk. Reszelt sajtot, zúzott fokhagymával és a tejföllel kikeverjük. Tésztagolyókat külön-külön ovális alakúra nyújtjuk. Két hosszabbik oldalát tészta közepére hajtjuk és egyet sodrunk rajt a nyújtófával.
Az egyik hosszabbik oldalát 1 cm-enként bevagdossuk 2 cm hosszan. Megkenjük a tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk és 10-15 percig pihentetjük. Sütés előtt 1 ek. olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Sajtos virágok
Hozzávalók
Sajtos virágok
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezután hozzáadjuk a tojást, 1,5 ek. olajat, sót és a maradék lisztet, összegyúrjuk és meleg helyen 40-50 percig duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 7 egyforma darabra vágjuk. Reszelt sajtot, zúzott fokhagymával és a tejföllel kikeverjük. Tésztagolyókat külön-külön ovális alakúra nyújtjuk. Két hosszabbik oldalát tészta közepére hajtjuk és egyet sodrunk rajt a nyújtófával.
Az egyik hosszabbik oldalát 1 cm-enként bevagdossuk 2 cm hosszan. Megkenjük a tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk és 10-15 percig pihentetjük. Sütés előtt 1 ek. olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?