Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos virágok

SCsilla receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/10302-scsilla
Sajtos virágok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1,5 kávéskanál Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • 3 ek. napraforgó olaj

Töltelékhez

  • 15 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. tejföl

Tetejére

  • 2 ek. szezámmag
SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

Tejet összeöntjük a vízzel és fellangyosítjuk. Belekeverjük a cukrot, élesztőt és 8 dkg lisztet. Lefedjük és meleg helyen 10-15 percig kelesztjük.
Ezután hozzáadjuk a tojást, 1,5 ek. olajat, sót és a maradék lisztet, összegyúrjuk és meleg helyen 40-50 percig duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 7 egyforma darabra vágjuk. Reszelt sajtot, zúzott fokhagymával és a tejföllel kikeverjük. Tésztagolyókat külön-külön ovális alakúra nyújtjuk. Két hosszabbik oldalát tészta közepére hajtjuk és egyet sodrunk rajt a nyújtófával.
Az egyik hosszabbik oldalát 1 cm-enként bevagdossuk 2 cm hosszan. Megkenjük a tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk és 10-15 percig pihentetjük. Sütés előtt 1 ek. olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!