Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Füstölt sajtos kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Füstölt sajtos kiflik

50 dkg liszt
3,5 dkg élesztő
1 tojás
100 ml kefir
75 ml olaj
75 ml tej
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

Töltelék:

150 g habosra kikevert vaj
1 evőkanál só
200 g reszelt füstölt sajt (ez lehet nem füstölt is)

Kenéshez:

1 tojás
3 evőkanál tejföl
Szezámmag
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, 1 tojással, olajjal, kefirrel, közepes keménységű kelt tésztát készítünk, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 6 cipóra osztjuk.
Töltelék: a vajat habosra keverjük a sóval és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A cipókat egyenként lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk. Egy lapot megkenünk a krémmel és ráhelyezünk egy másik lapot megnyomkodjuk és cikkekre vágjuk és felsodorjuk, mint egy kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk köztük helyet hagyva, mert még kelnek, majd a tejfölös tojással megkenjük megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel 20 perc alatt megsütjük szép pirosra.

Tálalás

Igazán vendégváró borkorcsolya!
Füstölt sajtos kiflik Füstölt sajtos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!