Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hóember torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor

Krém:

9 dl tej
30 dkg porcukor
35 dkg margarin

díszítéshez:

jégcukor
2 kocka étcsoki
marcipán különböző színben
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta

10 tojásból piskótát sütünk. Amikor megsült kiformázzuk a hóemberhez szükséges köröket különböző méretben, hogy gömböt tudjunk kirakni. Az alsó része fél gömb alakú. A piskóta maradékból a hóember kezeit ki lehet rakni formázni.

Krém készítése

A pudingporokat megfőzzük a tejjel. Amíg kihűl a margarint a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

Összeállítás

A piskóta körlapokat megkenjük a krémmel összeragasztjuk egymásra. Megformázzuk a hóemberünket és kívül is bekenjük a krémmel. Óvatosan a felületére dolgozzuk a jégcukrot. A marcipán masszából elkészítjük az orrát, a sapkáját, sálat és különböző díszeket. Az étcsokit felolvasztjuk gőz felett, két szemet ebből készítünk valamint a száj részét megrajzoljuk vele.

Alternatív elkészítés

Jégcukor helyett kókuszreszeléket is használhatunk. A krémbe tehetünk vanília aromát, vagy narancsos ízesítést is kaphat.
Hóember torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!