Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

125 g répa
50 g cukor
2 tk. rum vagy aroma
125 ml tej
150 g liszt
1 db tojás
50 g mogyoró
1 dl olaj
csipet só

Krémhez:

1 db tojás
10 dkg cukor
125 g mascarpone
1 dl tejszín
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A répát lereszeljük.
A krémhez 3 tálat készítünk elő. A legnagyobba tegyük a tojássárgáját.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük. Kivajazott lisztezett formában öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.(Kb. 20 perc)
A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd a Mascarponét hozzáadva tovább habosítjuk. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a tejszínhabot is. A kihűlt tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Tetejét és oldalát megkenjük.
Répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!