Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-vaníliás torta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor (púpozott)
1 csipet só

Krém:

pici savanykás lekvár
ízlés szerint eper
0,5 l tej
6 ek. liszt (púpozott)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Díszítés:

3-4 dl habtejszín
eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát úgy készítjük el, hogy kettéválasztjuk a tojások sárgáját, ebbe belerakunk 6 evőkanál cukrot, egy pici sót, jól elkeverjük. Ha megvan, beletesszük a 8 evőkanál lisztet. Külön fölverjük a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, majd a kettőt összedolgozzk úgy, hogy egynemű legyen. Én kicsi téglalap alapú tepsibe sütöttem ezt a mennyiséget.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.
Epres-vaníliás torta Epres-vaníliás torta Epres-vaníliás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!