Almás-tejszínhabos gofritorta
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Töltelékhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vanília aromával és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:
Almás-tejszínhabos gofritorta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Töltelékhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vanília aromával és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?