Baileys-cupcake
Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a finomra aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a finomra aprított étcsokoládét is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixszel konyhai robotgéppel (habverővel) keményre felkeverjük. A cukrot és a Baileys-t hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a Baileys-cupcake-eket megszórjuk finomra aprított étcsokoládéval és csokoládé szívecskékkel.
Tipp:
Baileys-cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a finomra aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a finomra aprított étcsokoládét is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixszel konyhai robotgéppel (habverővel) keményre felkeverjük. A cukrot és a Baileys-t hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a Baileys-cupcake-eket megszórjuk finomra aprított étcsokoládéval és csokoládé szívecskékkel.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?