Eperkrémes muffin eperöntettel
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.
Eperkrémes muffin eperöntettel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?