Gofri epres tejszínhabbal
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Gofri epres tejszínhabbal
Hozzávalók
kb. 5 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?