Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Hozzávalók
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Hozzávalók
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?