Halloweeni pókos sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsás állagúra törjük. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A hideg habtejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vanillincukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Ezután a zselatint is hozzákeverjük, végül spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A megdermedt tortáról lecsatoljuk a formát, majd a dekor tollakkal díszítjük. Először sötétbarna tollal pókhálót, majd pirossal, sárgával és zölddel kis pókokat rajzolunk.
Tipp:
Halloweeni pókos sajttorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsás állagúra törjük. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A hideg habtejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vanillincukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Ezután a zselatint is hozzákeverjük, végül spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A megdermedt tortáról lecsatoljuk a formát, majd a dekor tollakkal díszítjük. Először sötétbarna tollal pókhálót, majd pirossal, sárgával és zölddel kis pókokat rajzolunk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?