Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csigákat a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mascarponét konyhai robotgéppel (habverővel) kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a lágy vajjal. Hozzáöntjük a tejet, simára keverjük. A mázat a csigákra csorgatjuk.
Tipp:
Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csigákat a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mascarponét konyhai robotgéppel (habverővel) kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a lágy vajjal. Hozzáöntjük a tejet, simára keverjük. A mázat a csigákra csorgatjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?