Kókusz torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Átitatáshoz:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.
Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.
Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.
Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.
Kókusz torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Átitatáshoz:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.
Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.
Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.
Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?