Répás muffin
Hozzávalók
Muffinformához, 12-es:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.
Tipp:
Répás muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához, 12-es:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?