Sütőtök brownie
Hozzávalók
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.
A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.
Tippek:
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.
Sütőtök brownie
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.
A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.
Tippek:
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?