Színes fonott kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az aszalt sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát liszttel meghintjük, majd enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és harmadoljuk. Mindegyik harmadba belegyúrunk 1-1 hozzávalót: a csokoládé cseppeket, a sárgabarack darabkákat és a pisztáciát. A tésztából 3 darab kb. 30 cm hosszú hengereket formázunk, majd a hengereket megfonjuk (1. kép).
Kenés:
A tésztavégeket jól összenyomkodjuk (2. kép). A kalácsot a tepsibe tesszük, a tejszínnel vagy a vajjal megkenjük, és meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz. (kb. 20-30 perc). A kalácsot a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kalácsot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fonott kalács fagyasztható.
Színes fonott kalács
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az aszalt sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát liszttel meghintjük, majd enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és harmadoljuk. Mindegyik harmadba belegyúrunk 1-1 hozzávalót: a csokoládé cseppeket, a sárgabarack darabkákat és a pisztáciát. A tésztából 3 darab kb. 30 cm hosszú hengereket formázunk, majd a hengereket megfonjuk (1. kép).
Kenés:
A tésztavégeket jól összenyomkodjuk (2. kép). A kalácsot a tepsibe tesszük, a tejszínnel vagy a vajjal megkenjük, és meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz. (kb. 20-30 perc). A kalácsot a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kalácsot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fonott kalács fagyasztható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?